Dilluns passat va ser la revetlla de Sant Joan, a Palau Càtering vam tenir el privilegi de servir el càtering de la boda de la Susanna i l’ Octavi a la Tria. Una festa genial amb sorpreses incloses dels amics als nuvis.

Ens agradaria, però, un cop passada la festa, donar un cop d’ull a un parell de trets gastronòmics d’una festa molt nostre, que, a part de tota la pirotècnia que comporta, té uns elements especials.

Potser el més distintiu és la coca de Sant Joan, normalment, de pa de pessic i fruita confitada, però també se’n fan de recapte, de llardons, pinyons i de moltes altres menes. També és poden personalitzar al gust, sobre aquesta base, la nata o la crema  poden ser un gran acompanyant pels més llaminers!

Un dels casos més curiosos és el de les peres de Sant Joan. Són les primeres peres de la temporada i destaquen per ser molt petites i grogoses. Són especialment cruixents i costen de conservar, pràcticament només són bones del tot durant la revetlla i la resta del dia de Sant Joan, una curiositat de la natura!